RE-ATTACH THERAPIE

Wat is het?

ReAttach is een breintraining die de randvoorwaarden optimaliseert om jezelf te ontwikkelen. Opgebouwde spanning maakt ruimte voor rust en belemmerende overtuigingen worden bijgesteld. Nieuwe vaardigheden worden aangeleerd en geautomatiseerd.

Wanneer zet je het in?

Soms kun je dingen niet onder woorden brengen. Of ervaar je een wirwar aan gedachtes en gevoelens die je niet goed kunt plaatsen. Lichamelijk kun je vermoeidheid ervaren of pijn. Misschien voelt je hele systeem hyper-alert, ben je sneller overprikkeld en loop je telkens dezelfde muur.

Wat is het effect?

ReAttach zorgt voor:

  • Meer ruimte in je hoofd en in je lijf
  • Betere verwerking van emoties, gebeurtenissen en informatie
  • Minder pyschische stress, angst en fysieke klachten
  • Meer overzicht en realistische verwachtingen
  • Meer vertrouwen in jezelf en in de toekomst

Behandeling

We zorgen ervoor dat je brein onder optimale omstandigheden kan leren en bijstellen. Tijdens de behandeling creëren we een staat van rust en wordt het verwerken van meerdere zintuiglijke prikkels gestimuleerd. Gedurende de sessie houd je de ogen gesloten en hoef je niet te praten. Je hoeft alleen maar in stilte denkopdrachten uit te voeren. Zo werken we aan overlevingspatronen en overtuigingen die jou in de weg staan en ontwikkel je nieuwe vaardigheden. 

Inzet van ReAttach

- ReAttach is stand alone inzetbaar als kortdurende interventie. In circa 5 afspraken worden grote stappen gezet ten aanzien van prikkelverwerking, verlaging van dreiging, stress- en emotieregulatie, acceptatie en eigen effectiviteit.

- ReAttach is vaak onderdeel van een vitaliteitstraject en draagt bij aan het verbeteren je verandercondities. Hoe minder ‘ruis’ er is vanuit verschillende stressoren, hoe meer ruimte je krijgt om uit te zoomen en patronen te doorbreken.  

- ReAttach is inpasbaar in een fysiotherapeutisch traject waarbij stress en/of bepaalde overtuigingen het herstel van het bewegend functioneren belemmeren.

Wetenschappelijke onderbouwing

ReAttach is nog een ‘jonge’ interventie maar is in 2017 beloond met de Clinical Neuropsychiatry Award. Er zijn 3 artikelen gepubliceerd over de effectiviteit van ReAttach bij volwassenen, bij kinderen en bij autisme in de Clinical Neuropsychiatry. Daarnaast geeft Stichting ReAttach Therapy International zelf een wetenschappelijk tijdschrift uit (Journal for ReAttach Therapy and Developmental Diversities) onder leiding van een onafhankelijke internationale board van professoren.

ReAttach is een kortdurende interventiemethode gericht op het verwerken van informatie, emoties en gebeurtenissen onder optimale omstandigheden. De therapie van ReAttach is een mild maar effectief. Anders dan bij EMDR, hoef je niet aan traumatische ervaringen te denken. 

Helpt praten jou niet verder? ReAttach!

TOP